duminică, 20 octombrie 2019

Newsletter Legislatie la zi
Mesajul nostru a ajuns in SPAM? In acest caz, s-ar putea ca linkurile sa nu functioneze.
Tot ce trebuie sa faceti este sa bifati mesajul din lista de mesaje din SPAM, iar apoi sa apasati butonul NOT SPAM.
Mesajul va putea fi regasit in Inbox, unde linkurile functioneaza.

floater_curierul_legislativ_700x400.png

LEGISLATIA MUNCII

O noua AMENDA in domeniul GDP
Companiile continua sa incalce regulile!


Regulamentul de Protectie a Datelor cu Caracter Personal (GDPR) a iscat multe nelamuriri la nivel de companii, iar cei care nu sunt familiarizati cu noile reguli risca sa se confrunte cu situatii neplacute.


Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR) se aplica si activitatilor pe care le desfasurati dvs, in HR.

Importanta acestui document devine evidenta daca mentionam ca el instituie amenzi aproape neverosimile – 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri – pentru nereguli privind modul in care colectati, prelucrati si securizati informatiile personale despre angajatii si clientii dvs.

Citeste continuarea
**********************************

LEGE: Patru luni in plus vechime pentru fiecare an lucrat
in conditii deosebite de munca


Parlamentul Romaniei, prin votul decizional dat de deputati, a modificat Legea pensiilor nr. 263/2010 astfel incat se vor acorda patru luni in plus de vechime in munca pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite.

Pl-x nr. 218/2019 pentru modificarea Legii pensiilor publice nr. 263/2010 a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, dupa ce Camera Deputatilor a votat-o in unanimitate cu 240 voturi "pentru", 0 "contra" si 0 "abtineri". Asadar, cei care au lucrat in conditii deosebite de munca vor primi patru luni in plus de vechime pentru fiecare an de activitate.
Consulta AICI noua lege >>

CONTABILITATE

LEGE: Alocatiile copiilor, marite anual din 2020


Parlamentul Romaniei a adoptat proiectul de lege prin care alocatiile copiilor vor fi marite anual. Masura intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2020.

Initiatorul acestui proiect, Robert Sighiartau, a anuntat rezultatul votului in mediul online spunand ca a obtinut "inca o victorie pentru copiii Romaniei".
"Parlamentul a votat in unanimitate propunerea mea legislativa de indexare a alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei. Din 2020, anual, alocatiile vor creste pentru a acoperi inflatia si pentru a le asigura copiilor o alocatie cat mai decenta", a transmis Sighiartau.
Afla AICI mai multe detalii >>
**********************************

Noi reguli privind voucherele de vacanta: mai multi bani,
dar si amenzi si chiar pedeapsa cu inchisoarea


Sistemul privind acordarea voucherelor de vacanta va suferi schimbari consistente in urmatoarea perioada. Va fi efectuata o majorare de care se vor bucura anumiti bugetari, insa vor fi introduse si sanctiuni mai dure atat pentru firme, cat si pentru beneficiari, ajungandu-se chiar la pedeapsa cu inchisoarea.

Toate aceste masuri se afla intr-un proiect de Ordonanta de urgenta publicat pe site-ul Ministerului Turismului.


Citeste continuarea
**********************************

Ce modificari aduce Codului Fiscal Legea nr. 172/2019?
Este vizata sfera TVA!

Legea nr. 172/2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 815 din 8 octombrie 2019. Printre modificarile vizate de acest act normativ se afla si Titlul VII Taxa pe valoarea adaugata.

Va prezentam in continuare un tabel comparativ – Codul fiscal INAINTE si DUPA Legea nr. 172/2019 (TVA) - elaborat de specialistii Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov.

Consulta AICI tabelul comparativ >>
**********************************

Niciun comentariu:

Wikipedia

Rezultatele căutării

Persoane interesate

🚜🚜🚜🚜🚜