joi, 15 august 2013

logo recolta.eumeteoanunturirecoltatvcotatii
ActualitateVegetalZootehnieFinanciarPiataPoliticaUtilajeECO
Ultima ora
13 Aug, 11:58
Prognoza agrometeorologică emisă de Agenția Națională de Meteorologie arată că în intervalul 13 – 19 august vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, chiar caniculară, în majoritatea zonelor de cultură. În timpul zilei, temperaturile medii se vor încadra între 16 și 31 de grade, cu maxime care vor ajunge până la 37 de grade Celsius și minime cuprinse între 10 și 25 de grade Celsius.
13 Aug, 16:33
În opinia lui Marcel Cucu, membru marcant al LAPAR, la un preț de achiziție al porumbului de 112 euro pe tonă pe piața internă, sezonul se anunță unul dezastruos pentru producători. Pe drumul de întoarcere de la întâlnirea membrilor Alianței RO PAC, eveniment care a avut la Vatra Dornei în zilele de 10 și 11 august, Cucu a observat că, în Moldova, sunt probleme mari la acest tip de cultură. El crede că doar ploile căzute la nivel local și irigațiile mai fac acum diferența la cantitatea care ar urma să mai fie recoltată.
13 Aug, 14:35
Pe plan global, recolta de grâu a acestui sezon va ajunge la un nivel record, prognozează Departamentul pentru Agricultură al Guvernului american (USDA). Această estimare se bazează pe rapoartele referitoare la producțiile bune din Uniunea Europeană și Ucraina, unde culturile și-au revenit după vremea nefavorabilă din această primăvară.
14 Aug, 14:06
Potrivit comunicatului de presă transmis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), instituţia va rambursa în luna august suma de 1,272 miliarde lei, aferentă deconturilor de TVA. Reprezentanţii ANAF spun că s-a realizat selecţia naţională cuprinzând deconturile cu opţiune de rambursare pentru care există decizie de rambursare aprobată.
14 Aug, 13:29
Astăzi se află pe masa Executivului condus de Victor Viorel Ponta două proiecte de lege controversate. Ambele se referă la darea în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) condus de Dan Şova a unor terenuri în suprafaţă totală aproximativă de peste 7.800 m2 de teren aflat în proprietatea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu Şiseşti”, în vederea construcţiei de drumuri.
08 Aug, 13:30
Cel mai recent raport elaborat de Institutul Național de Statistică indică scăderea numărului de animale sacrificate și greutatea în carcasă a acestora, în luna iunie 2013, față de luna anterioară. Față de aceeași perioadă a anului trecut, au fost sacrificate mai multe păsări și porcine, dar mai puține bovine, ovine și caprine.
14 Aug, 10:29
Potrivit informaţiilor publicate astăzi de presa centrală şi în baza comunicatului de presă al DNA, faţă de directorul general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, care deține și funcția de secretar executiv în cadrul Partidului Conservator, a fost începută urmărirea penală de către procurorii anticorupție într-un dosar de luare de mită și trafic de influență.
14 Aug, 10:20
Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj a anunțat recent că, în acest an, au fost selectați aleatoriu 2.200 de fermieri solicitanți ai subvențiilor pe suprafață pentru a fi vizita inspectorilor APIA. Agenția a înregistrat în campania 2013 25.000 de cereri de sprijin financiar pentru suprafața agricolă lucrată.
14 Aug, 09:10
În România, consumul de apă este mai redus cu 63% față de anii ’90, precizează surse din cadrul Companiei Apele Române. În primii ani după Revoluție, românii consumau 20,4 miliarde de metri cubi de apă, acum sunt folosite doar 7,5 miliarde de metri cubi. Principalele cauze ale acestei scăderi drastice a consumului constau în distrugerile provocate industriei și sistemului de irigații.
14 Aug, 12:36
Producția de sămânță de floarea soarelui din Uniunea Europeană, cea mai importantă materie primă pentru uleiul comestibil folosit de europeni, va ajunge în acest sezon la un nivel record, estimează Oil World.
14 Aug, 15:57
Asociațiile fermierilor francezi au acuzat Comisia Europeană că lipsa unui cadru legislativ coerent a generat supraproducția de ouă și în consecință scăderea prețurilor sub nivelul profitabilității. Fermierii francezi protestatari au distrus sute de mii de ouă pentru a atrage atenția autorităților să ia măsuri atât la nivel european cât și la nivel, astfel încât să fie redresată situația.
09 Aug, 09:00
Cea mai mare suprafață acoperită de culturi modificate genetic din țara noastră, 779 de hectare cultivate cu MON810 se află în Timiș. Această suprafață este exploatată de două societăți din Gațaia care au avut de respectat o serie de reglementări foarte stricte pentru înființarea culturilor de porumb modificat genetic.
14 Aug, 11:19
Proiectul de act normativ privind controlul comercializării pâinii, al produselor de panificaţie şi al produselor de patiserie, elaborat de către ROMPAN (Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase), a reprezentat subiectul central al primei şedinţe din cadrul unui Grup de lucru privind domeniul morăritului şi al panificaţiei şi constituit în interiorul Consiliului consultativ al ANSVSA.
14 Aug, 15:46
Marea Britanie și Polonia trebuie să restituie cele mai mari sume din cauza neregulilor constatate în acordarea subvențiilor pentru agricultură. Suma totală pe care o are de recuperat Comisia Europeană de la statele membre se ridică la 180 milioane de euro.
13 Aug, 10:34
Din cauză că nu poate scăpa de efectele Ordonanţei de Urgenţă care prevede disponibilizările din administraţia publică centrală, Direcţia Agricolă Județeană (DAJ) Gorj este la un pas de a-şi reduce numărul de angajaţi, scriu cei de la Impact în Gorj.
13 Aug, 09:06
Regimul hidrologic înregistrează în această perioadă valori normale care nu impun aplicarea planului de restricții, rezerva de apă fiind suficientă atât pentru nevoile populației, cât și ale industriei și agriculturii, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR).
12 Aug, 11:37
Alimentele s-au ieftinit, în medie, cu 1,6% în iulie, față de luna anterioară, și cu şi cu 0,12% față de începutul anului. Preţurile bunurilor de consum au scăzut cu 0,34%, se precizează în cel mai recent raport pe această temă elaborat de Institutul Național de Statistică.
13 Aug, 16:41
Regulamentele europene cu privire la certificările agriculturii ecologice și riscurile potențiale pe care le-ar putea pune culturile modificate genetic urmează să fie rediscutate, potrivit unei inițiative recente a Comisiei Europene.
13 Aug, 11:42
Un grup de investitori italieni au înființat în urmă cu patru ani o cultură de aluni care acoperă aproximativ 900 de hectare din județul Timiș. Proprietarii speră ca, peste doi ani, când alunii vor intra pe rod, să obțină două tone de alune pe hectar. Întreaga producție va fi livrată în Italia pentru producția de dulciuri.
12 Aug, 13:52
Ucraina a vândut pe piețele internaționale 1,7 milioane de tone de cereale, cu 24% mai mult decât volumul exportului înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. În prezent, Guvernul ucrainean a anunțat că lucrează intens la ieftinirea serviciilor de logistică, astfel încât operatorii de pe piață să poată impulsiona exporturile, a precizat ministrul Politicilor Agricole și Alimentației, Mykola Prysyazhnyuk.
13 Aug, 12:42
Recolta de cireșe și de caise de la Domeniile Ostrov a crescut anul acesta cu 50% față de producția de anul trecut, au precizat reprezentanții companiei. Creșteri semnificative, de aproximativ 30%, s-au înregistrat și la producțiile de piersici și nectarine. Peste două treimi din cantitatea de fructe obținută la Domeniile Ostrov a ajuns pe piața internă, unde s-a înregistrat o cerere pentru produsele românești mai mare decât se estimase anterior.
14 Aug, 08:42
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din București, Ilfov și Dâmbovița au desfășurat marți o serie de acțiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume - fructe şi produse congelate. În același timp, s-au efectuat controale la 12 societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, unde sunt în lucru dosare în care se realizează investigaţii împreună cu GLAF (Grupul de Luptă Antifraudă Fiscală).
vezi toate stirile
www.recolta.eu este un produs al fundatiei Centrul pentru Management Agricol. Portalul se adreseaza specialistilor din agricultura si industria alimentara, oamenilor de afaceri, functionarilor publici si persoanelor interesate de noutatile din aceste doua sectoare de activitate.
Daca nu mai doresti sa primesti acest newsletter, dezabonarea este simpla, click aici

Niciun comentariu:

Wikipedia

Rezultatele căutării

Persoane interesate

🚜🚜🚜🚜🚜