luni, 3 martie 2014

Intretinerea livezii

 
In livezile tinere de nuc cele mai bune rezultate le dau ogorul negru si ogorul negru combinat cu culturi de acoperire. Datorita asezarii superficiale a radacinilor nucului in sol pe suprafata ocupata de sistemul radicular aratura de toamna se executa la 15-16 cm iar cultivatia din timpul verii la maxim 10-12cm la plantatiile tinere. Pana la intrarea pe rod ingrasamintele se vor administra la fiecare pom in parte, cantitatea variind cu suprafata proiectiei coroanei. Irigarea este necesara in plantatiile intensive astfel incat sa se asigure umectarea solului pana la adancimea de 80-100cm.
Dupa aplicarea taierilor de formare a coroanei se vor executa taieri de intretinere si reintinerire avand in vedere capacitatea de regenerare a nucului, formarea corecta a coroanei dureaza circa 5-6 ani.
Pentru combaterea bolilor si daunatorilor se vor lua masuri preventive si curative, din prima grupa un rol deosebit il au lucrarile agrotehnice din cea dea doua tratamentele chimice, ce constau in pulverizarea unor insectofungicide in perioada de repaus sau in timpul vegetatiei in functie de recomandari.

Niciun comentariu:

Wikipedia

Rezultatele căutării

Persoane interesate

🚜🚜🚜🚜🚜